PUNJENE KRMENADLE SA KULENOM I POVRĆEM

Onih dana kad vas pritisnu obaveze i kada je vreme provedeno u kuhinji "čist gubitak vremena" (da li sam ovo ja rekla ☺) ovakvi recepti dobrodođu. Naime, ovo ekonomično i slasno jelo nešto je što bi mnogi tokom spomenutih dana poželeli, a jedna od njih sam i ja. 

Slasna kombinacija svinjskog mesa i povrća pečenog u rerni očaraće vas ukusima i prijatno zasititi, a ljutina kulena učiniće ovo jelo dinamičnim, na šta će vaše nepce prijatno odreagovati.

Punjene krmenadle sa kulenom pečene u rerni

Potrebne namirnice: 4 deblje krmenadle, 16 kolutova kulena, 1 tikvica, 1 veća šargarepa, 1 veći paradajz, krupna so, sveže mleveni šareni biber, 1 kašičica mlevenog anisa, mast.

Način pripreme: Oprane i posušene krmenadle blago istući tučkom za meso, pa zaseći s jedne strane (tamo gde nije koska) tako da se formira manji džep. U svaku krmenadlu složiti po četiri tanko sečena koluta kulena i začiniti (so, biber, anis) sa spoljne strane. U blago nauljenu vatrostalnu posudu položiti paradajz isečen na kolutove, blago posoliti i položiti pripremljene krmendale. Zatim, poređati očišćenu i na kolutiće isečenu šargarepu, prekriti alu-folijom i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dvadesetpet minuta. Zatim, skloniti foliju i preko sloja šargarepe poređati kolutove tikvice, preliti saftom koji su stvorili meso i povrće,  pa peći još desetak minuta. Pečene krmenadle izvaditi iz rerne da se kratko prohlade. Poslužiti toplo uz salatu po želji.

Krmenadle sa kulenom iz rerne

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Hvala vam. Tekstovi i fotografije sa bloga ne mogu se preuzimati bez dozvole autora.

6 коментара:

  1. Odličan ručak, jedino ja ne bih anis od začina, inače kulen mnogo volim, ali ga u mom selu nema, te kad budem išla u grad, kupiću ga pa ću isprobati ove tvoje krmenadle.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Zoki! ☺
      Anis jeste malo neobičan dodatak i jače je arome ali ja sam neko ko voli začine, pa me morate razumeti. Hihihiii.
      Biće mi drago da čujem tvoje utiske, mila moja. ♥

      Избриши
  2. Eto ga na! Baš sam jučer imala krmenadle i ovaj bi mi recept bio kao naručen, ali nisam vidjela tvoj post! Baš mi je žao. Bilježim za idući put jer mi se čini odličnim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eh, da sam znala ja bih požurila sa objavom ☺ Hvala ti puno. Nadam se da će ti se dopasti! ♥

      Избриши
  3. Punim svakojake vrste mesa a kod svinjskoh krmenadli je super da bude baš meko i ovo što si izabrala za punjenje je odličan spektar ukusa!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno, draga moja. Drago mi je da ti se dopada recept! ♥

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.